
Een van de mensen die zich in de 19e eeuw intensief heeft bezig gehouden met mineralen in het menselijk lichaam is dr. W.H. Schüssler. Hij ontdekte dat de meeste ziekten zijn terug te voeren tot een tekort aan mineraalzouten; een tekort binnen de cel. Door onderzoek ontdekte hij dat de gezondheid van de cel en dus ook van het lichaam, ontstaat door het aanvullen van tekorten.
Ik werk met celzouten, die gemakkelijk door het lichaam via het mondslijmvlies kunnen worden opgenomen en niet eerst door het proces van de spijsvertering heen hoeven.
Wat zijn celzouten?
Celzouten volgens dr. Schüssler zijn verdunde/verwreven mineralen, opgelost in tabletten met lactose, die onontbeerlijk zijn voor een goed en gezond functioneren van het lichaam.
Om de celzouten direct opneembaar te maken voor de cellen, moeten ze gepotentieerd (verdund) worden. De Schüssler celzouten zijn zodanig verdund/verwreven dat ze direct opgenomen worden door de cel. Elk zout heeft een eigen structuur en wordt door de cel als zodanig herkend en opgenomen. De verdunning maakt het tevens onmogelijk om teveel van deze stoffen in te nemen.
De gemiddelde dosering ligt rond 3 x daags 2 tabletten per celzout.
De celzouten
Onderstaand de celzoutmineralen 1 t/m 12 en 13 t/m 27. De tweede serie mineralen is later ontdekt door steeds betere analysetechnieken, die destijds nog niet ontleed konden worden.
De nummers achter de celzouten geven de volgorde van ontdekking aan.
Calcium fluoratum Calcium phosphoricum Ferrum phosphoricum Kalium chloratum Kalium phosphoricum Kalium sulfuricum Magnesium phosphoricum Natrium chloratum Natrium phosphoricum Natrium sulfuricum Silicea Calcium sulfuricum | (nr. 1) (nr. 2) (nr. 3) (nr. 4) (nr. 5) (nr. 6) (nr. 7) (nr. 8) (nr. 9) (nr. 10) (nr. 11) (nr. 12) | Kalium arsenicosum Kalium bromatum Kalium jodatum Lithium chloratum Manganum sulfuricum Calcium sulfuricum Cuprum arsenicosum Kalium-aluminium Zincum chloratum Calcium carbonicum Natrium bicarbonicum Arsenum jodatum Aurum chloratum Selenium Kalium bichromicum | (nr. 13) (nr. 14) (nr. 15) (nr. 16) (nr. 17) (nr. 18) (nr. 19) (nr. 20) (nr. 21) (nr. 22) (nr. 23) (nr. 24) (nr. 25) (nr. 26) (nr. 27) |
Voor de tekst is o.a. gebruik gemaakt van informatie via
Bloesem Remedies Nederland: www.bloesem-remedies.com en van de website www.celzouten.nl.