Bloesemremedies

Bloesemremedies zijn een fantastische ondersteuning in de zoektocht naar de liefde voor jezelf.

Het is een natuurlijke therapie die vooral werkt op het mentale, emotionele en spirituele niveau. De grondlegger van dit systeem is Dr. E. Bach.

Sinds 1979 heeft Bram Zaalberg van Bloesem Remedies Nederland inmiddels 35 Nederlandse remedies ontwikkeld, 13 Speciale remedies en 5 Nieuwe Tijds Remedies. In 1994 heb ik bij hem de eerste workshop gevolgd en sindsdien de ongelooflijke kracht en heling van bloesemremedies zelf mogen ervaren en toepassen in mijn praktijk.

Wat zijn bloesemremedies?

Bloesemremedies zijn vloeibare preparaten gemaakt van bloemen die de uitdrukking zijn van de levenskracht of levensenergie van een boom, plant of struik. Ze worden niet gemaakt van het fysieke deel van de bloem, boom of plant zoals gebruikelijk bij fytotherapie, maar worden vervaardigd van en bestaan alleen uit de meest subtiele, bijna niet zichtbare energie.

Iedere bloesemremedie heeft haar eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens, dier en mineraal. Een bloesemremedie helpt je om je eigen unieke kwaliteit(en) meer eigen te maken. Het helpt je je bewustzijn te openen en je wakker te maken voor de kwaliteiten die sluimerend aanwezig zijn.

Hoe werken bloesemremedies?

Een mens is er van nature op gericht om in evenwicht te zijn. Als je uit balans bent, zul je bewust of onbewust op zoek gaan naar dat natuurlijke evenwicht. Bloesemremedies kunnen je hierbij helpen. Als je bijvoorbeeld last hebt van angst, is dat niet zozeer dat die angst werkelijk bestaat, maar eigenlijk het ontbreken van het tegenovergestelde: moed. Door omstandigheden in ons leven hebben we vaak maar één kant van een emotie ontwikkeld. Bloesemremedies helpen ons door de herinnering aan die andere kant om weer in evenwicht te komen.

Voor de teksten is o.a. gebruik gemaakt van informatie op de site van Bloesem Remedies Nederland: www.bloesem-remedies.com